Újdonságok

Hírek

Palettaszállító-rendszer

LK-SPO 125K-1-FI és BK-SPO 125K-1 görgők felhasználásával

 


Az ügyfél

… egy üvegek, ablakok és ajtók europalettákon alapuló szállítórendszereit kínáló vállalat. A cég székhelye Németországban van, innen kínálják világszerte a szállítómodulokat.


A feladat

Ahhoz, hogy europaletták olyan helyeken is mozgathatók legyenek, ahol nincs targonca, vagy kézi raklapemelő, az ügyfél egy speciális szállítórendszert fejlesztett ki. Az alaplap, amelyre a görgők rögzítve vannak, egy egyszerű csatlakozóval vannak a raklaphoz erősítve. Egy ilyen palettán akár 1 tonna terhet is lehet a legkülönfélébb talajon, kül- és beltéren egyaránt szállítani. Eddig egy konkurens cég görgői voltak felszerelve, de ezek minőségileg nem feleltek meg az elvárásoknak. A fék kezelhetősége, valamint a forgókoszorú túlzott holtjátéka nem feleltek meg az Ügyfél magas igényeinek.


A megoldás standard programunkból

Az LK-SPO 125K-1-Fi, valamint a hozzá tartozó B-SPO 125K-1 Blickle görgőkkel már a katalógusunk standard programjából is egy tökéletes megoldást tudtunk nyújtani. A forgókoszorú speciális dinamikus Blickle-szegecselése könnyű forgást biztosít a forgókoszorú minimális játéka mellett, valamint hosszú élettartamot a golyópályák hidegalakításos szilárdságnövelése álltal. A forgókoszorú rögzítését egy fékrugó végzi úgy, hogy az egy fogazott alátétlencsébe ékelődik be (alakzárás). Ezzel egyidejűleg a kerék is fékeződik a rugó speciális formájának köszönhetően (erőzáró blokkolás) ezzel megbízható működést és könnyű kezelhetőséget biztosítva. Ezek a tulajdonságok mind minőségben, mind optikailag meggyőzték az ügyfelet.

A sikerhez vezető tényezők:

  • minimális holtjáték
  • könnyen kezelhető kerék- és forgókoszorúfék
  • kiváló gördülési ellenállás
  • szennyeződéstaszító kialakítás
  • bevált Blickle minőség és meggyőző megjelenés

visszavissza