Újdonságok

Hírek

Söpörd tisztára az utat!

Nagy teherbírású görgő egyedi lábvédővel az autóipar számára

 


Az ügyfél

… egy 80 dolgozót foglalkoztató spanyol székhelyű vállalat, amely már több mint 30 éve az autóiparban tevékeny. A vállalat méretre szabott megoldásokat fejleszt, gyárt és szerel különböző szállítórendszerekhez járműalkatrészek kezelésére és karbantartására. Az ügyfelei közé tartoznak többek között a legnevesebb autógyártók is.


A feladat

Autógyár gyártósorEgy európai autógyár a személyautó alvázainak a szállítását, amit eddig villástargoncával oldott meg, egy úgynevezett kezelő nélküli automata szállítórendszerrel (FTS) szeretett volna megoldani. Ennek megfelelően a szállítókocsikat és a szállítórendszert össze kellett hangolni. A siker érdekében szoros együttműködésre volt szükség az ügyfél, a végfelhasználó és a Blickle között. Az FTS rendszer akkumulátorának élettartam maximalizálása érdekében alacsony gördülési ellenállású kerékre volt szükség. Ezen felül el kellett kerülni, hogy a padlón fekvő apró fém tárgyakon, mint például csavarokon, alátéteken való áthaladás befolyásolja az automata FTS rendszer működését. Emellett a rendelkezésre álló beépítési magasság is nagyon korlátozott volt, mert az FTS rendszert egy már meglévő szállító rendszerbe kellett integrálni.


A megoldás

A futófelület számára a Besthane® Soft-ot választottuk ki, ezzel biztosítva az alacsony gördülési ellenállást, amivel az FTS rendszer akkumulátorait kímélhetjük. A 150 mm-es kerékátmérő jó kompromisszumot jelentett a kompakt szerkezet, a megfelelően magas teherbírás - a jól bevált LH villasorozattal szerelve - és a hosszú élettartam között. Ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek voltak, mivel a görgők 3 műszakban évi több ezer kilométert tesznek meg. Ezen felül mérnökeink egy olyan kefével szerelt lábvédőt készítettek, amely a földön fekvő fémtárgyakat oldalra tolja. Így a kerekek útja mindig szabadon marad és a járműnek nem kell akadályokon áthaladnia.

Az LH-ALBS 150K-FSB előnyei és technikai információ:

  • A Besthane® Soft poliuretán elasztomerből készült optimalizált futófelület gördülési ellenállása gondoskodik az FTS rendszer akkumulátorainak minél hosszabb üzemidejéről.
  • A kefével integrált lábvédő megakadályozza, hogy az automatizált szállítmány működését az apró fémtárgyakon való áthaladás befolyásolja.
  • Az erős acéllemezből préselt nagy teherbírású LH sorozatú villaszerkezet, a négy keményített csapágycsészével, valamint a puha (75° Shore A) poliuretán futófelület tökéletes összhangban vannak és megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is az extrém hosszú 3 műszakos működés számára.

visszavissza