Újdonságok

Hírek

LRA-TPA 75G-FI-ELS-HS ipari használatban

Acéllemez fékkar a legkeményebb munkakörülményekhez

 


Az ügyfél

… egy japán anyaglogisztikai rendszereket gyártó cég európai központja. Termékpalettájukat csővázas rendszerek, szállítósínek, szállítókocsik, valamint FTS (vezető nélküli szállítóeszköz) alkotják. Az egész cégcsoportban központi szerepet játszik a japán „Kaizen” filozófia, ami a KAI szó „változás”, illetve a ZEN „jó irányba” szavakból tevődik össze, ami ebben az esetben a cégfejlesztési javaslatok folyamatos megvalósítását jelenti. Ezt a filozófiát láthatjuk viszont a termékekben is.


A feladat

Az ügyfél eddig a mi szabvány LRA-TPA 75G-FI-ELS Blickle görgőinket használta műanyag fékkarral. A szállítórendszerek főként ipari körülmények között kerülnek alkalmazásra. Ezen a területen a munkavédelmi előírások szerint kizárólag olyan munkavédelmi cipőt szabad viselni, amely acél vagy műanyag lábfejvédelemmel rendelkezik. Egy ilyen jellegű cipővel a fékkarok működtetése sokszor ahhoz vezetett, hogy azok egyszerűen letörtek, vagy kimozdultak a helyükről. Ezért az ügyfél egy olyan megerősített fékpedált szeretett volna, amely az ilyen felhasználási körülményeknek is ellenáll. Itt kerültek képbe a Blickle tervezőmérnökei, hogy egy alternatív megoldást találjanak a sokszor durván kezelt pedálok megóvása valamint a további kapacitás-kiesés elkerülése érdekében.


A megoldás

A fékpedál lényegesen nagyobb stabilitása érdekében a műanyag pedál fémpedálra lett cserélve, valamint az ehhez kapcsolódó optimalizálás keretében a fékpedál rögzítése is javítva lett. Ezeknek az átalakításoknak köszönhetően a fékpedál törése nagymértékben kizárhatóvá vált.

Az LRA-TPA 75G-FI-ELS-HS görgő előnyei, valamint technikai információ:

  • acéllemezből készült robusztus fékkar nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz, ezzel minimalizálva a fékkar meghibásodásának kockázatát.

visszavissza